lunes, 27 de febrero de 2017

Βαρκελώνη - Κοπή Βασιλόπιτας στην Ελληνική Κοινότητα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Catalonia,Plaza Espanya,έδωσαν το παρών πάνω από 350 άτομα,φίλοι και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, μέσα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ.Μαρία Μήτρου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις ετήσιες δραστηριότητες της κοινότητας,του σχολείου και της εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιστορία της βασιλόπιτας, μία ελληνορθόδοξη παράδοση χρόνων.

Ο π.Χριστόδουλος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε με τη σειρά του καλή δύναμη στο έργο που επιτελεί ο καθένας απο τη μεριά του για την επίτευξη των κοινών σκοπών και χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη κ.Fernando Turro. Aκολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς της πατρίδας μας απο το συγκρότημα  TRIO FETA.

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις αδελφοσύνης, συνεργασίας και χαράς με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων φίλων και συμπατριωτών.