sábado, 28 de enero de 2017

Βαρκελώνη - Επίσκεψη Του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών Στην Ενορία Μας



Στις 23 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στην ενορία μας τον Έλληνα υφυπουργό εξωτερικών κ.Ιωάννη Αμανατίδη καθώς και τον Έλληνα πρέσβη στην Ισπανία κ.Χριστόδουλο Λάζαρη.

Ο κ.Αμανατίδης κατέχει επίσης και τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ενός παγκόσμιου οργανισμού, που σκοπό έχει την ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών και πνευματικών προσωπικοτήτων ή θεσμών για την ανάπτυξη της ορθόδοξης κληρονομιάς.

Ο π.Χριστόδουλος συνοδευόμενος απο την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας καλωσόρισαν τον κ.υφυπουγό και τον κ.πρέσβη και τους μετέφεραν τον χαιρετισμό του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου κ.Πολυκάρπου, ο οποίος για ποιμαντικούς λόγους βρισκόταν εκτός Ισπανίας εκφράζονοντάς τους και τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή. Στην υποδοχή παρευρέθηκε επίσης και ο προϊστάμενος του μεγάλου ναού Basilica de la  Concepcion, Dr.Ramon Corts, ο οποίος υπήρξε πάντα μεγάλος βοηθός στην κάθε δυσκολία. Ο π.Χριστόδουλος και οι ενορίτες αναφέρθηκαν στα αρχικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και στις δραστηριότητες της ενορίας που συν τω χρόνω γίνονται ευκολότερες και αντιμετωπίσιμες, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην άριστη συνεργασία με την καταλανική κυβέρνηση, την ρωμαιοκαθολική εκκλησία και ιδιαίτερα με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, κ.Fernando Turro.

Ο κ.υφυπουργός ανέφερε οτι ειναι ευτυχής για τη συνάντηση αυτή και τους διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμος και διαθέσιμος σε μία μελλοντική συνεργασία,ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της χώρας μας,καλώντας μας σε ενότητα και σε προβολή της Ελλάδας και της παράδοσης. Ο κ.Λάζαρης με τη σειρά του, ο οποίος για πρώτη φορά βρέθηκε στην εκκλησία μας ως πρέσβης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μας γνωρίσει καλύτερα, να μελετήσει τις ανάγκες μας και υποσχέθηκε να είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε.

Μετά την επίσκεψη στον ναό μας οι κ.Αμανατίδης και Λάζαρης συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τα μέλη της ελληνικής κοινότητας Καταλονίας.