domingo, 20 de diciembre de 2015

“Ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ, ός εστίν Χριστός Κύριος”‏

(Hacer clic para agrandar la versión en lengua catalana)

Η Εορτή των Χριστουγέννων ας μας οδηγήσει σε βαθιά εσωτερική περισυλλογή, αναγνώριση των πνευματικών μας ανεπαρκειών και συνεχή προσπάθεια πνευματικής ανακαίνισης των ψυχών μας. Σαν δώρο στον νεοτεχθέντα Χριστό μας ας προσφέρουμε αντί του χρυσού των Μάγων, την καρδιά μας,απαλλαγμένη από κακίες, μίση, πάθη και εγωϊσμό, μία καρδιά χρυσή από αγάπη στον συνάνθρωπο, αντί του λιβάνου την ολόψυχη λατρεία και αφοσίωσή μας σ’ Εκείνον και την απομάκρυνσή μας από κάθε πονηρό λογισμό και αντί της σμύρνας την ευωδία της αγνής και ειλικρινούς μετάνοιας και επιστροφής κοντά Του.

Ας αφήσουμε στη φάτνη της αγάπης τις αμαρτίες μας και τον παλαιό μας εαυτό και ας σηματοδοτήσει η Γέννηση του Θεανθρώπου την αληθινή χαρά και την πραγματική αναγέννησή μας.

Στα γενέθλιά Του, ο Χριστός μπορεί να ξαναγεννηθεί στις καρδιές μας. Ας τον συναντήσουμε στα μάτια κάθε φοβισμένου πρόσφυγα, άστεγου, άνεργου, κάθε κουρασμένου διαβάτη με τον οποίον Εκείνος έχει απόλυτα ταυτιστεί και ας του δωρίσουμε την αμέριστη βοήθειά μας, βοηθώντας τον αναγκεμένο αδελφό μας.

Ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα μία νέα αρχή για τον καθένα μας και η καινούρια χρονιά, χρονιά αγάπης, αλληλοστήριξης, περισυλλογής και ευγνωμοσύνης,χρονιά σωτηρίας και ψυχικής ανάτασης.
Καλές και ευλογημένες γιορτές. Το Θείο Βρέφος και ο προστάτης της ενορίας μας Αγ.Νεκτάριος να σκεπάζει και να ευλογεί κάθε μέρα της ζωής σας.

Με πατρικές ευχές,

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγιορείτης